Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Tom, który Czytelnik trzyma w ręce, wpisuje się w nurt współczesnych zainteresowań, naukowych i popularyzatorskich, skoncentrowanych na tematyce żywieniowej w odniesieniu do zdrowia i spodziewanych rozkoszy zmysłowych, smakowych i estetycznych. Słowo „kuchnia” oznacza szeroko pojęte zagadnienie jedzenia i picia potraktowane jako wyznacznik kulturowy bądź temat czy motyw literacki; to również – metaforycznie – rozmaite aspekty warsztatu pisarskiego lub wydawniczego. Czytelnik znajdzie tu piętnaście studiów stanowiących interesujące realizacje owych rozumień terminu „kuchnia” w kontekście różnych aspektów literatury i kultury krajów romańskich od średniowiecza do XVIII wieku. Autorami artykułów są specjaliści reprezentujący czołowe polskie ośrodki akademickie.
Liczba stron: 238
Format (wymiary): 14.5x20.2
ISBN: 9788380197947