Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Uwaga: zamówienia na książki papierowe będą realizowane od 2 stycznia 2025 r. Za utrudnienia przepraszamy.
89,00 zł
od 44,50 zł w Klubie Mola Książkowego
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Uwaga: zamówienia na książki papierowe będą realizowane od 2 stycznia 2025 r. Za utrudnienia przepraszamy.
Jest to drugie wydanie książki „Wege. Dieta roślinna w praktyce” – kompleksowego przewodnika po diecie roślinnej, który ułatwia jej wprowadzenie oraz stosowanie. Obecne wydanie zawiera najbardziej aktualne treści na temat bilansowania diet wegetariańskich i jest wzbogacone o nowe rozdziały, odpowiadające na potrzeby osób z chorobami tarczycy, zaburzeniami lipidowymi oraz insulinoopornością i cukrzycą typu 2. Książka napisana została prostym językiem, dzięki czemu zamieszczone w niej treści będą zrozumiałe zarówno dla specjalistów żywienia, jak i tych, którzy nie pracują w tej branży. Niezależnie od tego, czy ktoś jest dietetykiem, czy osobą praktykującą wegetarianizm, dzięki poradnikowi poszerzy swoją wiedzę z zakresu diety roślinnej. Wszystkie informacje i zalecenia zawarte w publikacji są poparte badaniami naukowymi i/lub własnym doświadczeniem Autorki. Co znajdziesz w książce: • Przegląd wiadomości na temat diet roślinnych, ich korzystnych właściwości zdrowotnych oraz informacje o potencjalnych niedoborach i ich skutkach • Jakie znaczenie dla organizmu mają poszczególne składniki odżywcze i gdzie ich szukać w produktach roślinnych • Jak powinny wyglądać prawidłowo zbilansowane posiłki oparte na żywności pochodzenia roślinnego • W jaki sposób bilansować dietę w przypadku dzieci i dorosłych, w tym również kobiet w ciąży, osób starszych oraz aktywnych fizycznie • Praktyczne porady na temat robienia zakupów, komponowania posiłków, odchudzania czy przytycia na diecie roślinnej
Liczba stron: 420
Format (wymiary): 16.5x20.5cm
ISBN: 9788301225438