Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Uwaga: zamówienia na książki papierowe będą realizowane od 2 stycznia 2025 r. Za utrudnienia przepraszamy.
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Uwaga: zamówienia na książki papierowe będą realizowane od 2 stycznia 2025 r. Za utrudnienia przepraszamy.
Career Paths to nowość na polskim rynku wydawniczym. Rewelacyjna seria podręczników dla osób pragnących poznać język angielski lub pogłębić jego znajomość w celu podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych. Każdy tytuł jest poświęcony innej specjalności zawodowej. Książki są nieocenioną pomocą zarówno dla uczniów, studentów i początkujących adeptów, jak i doświadczonych praktyków danego zawodu. Mogą być wykorzystane w liceach, technikach, szkołach zawodowych, na uczelniach wyższych i specjalistycznych kursach językowych. Publikacje z serii Career Paths pozwalają na zintegrowane rozwijanie czterech sprawności językowych przy jednoczesnym poznawaniu i ćwiczeniu słownictwa związanego z daną specjalnością zawodową.
Opis publikacji
Food Service Industries jest publikacją przeznaczoną dla osób przygotowujących się do pracy lub pracujących w branży gastronomicznej (kelnerów, kucharzy, barmanów, menadżerów), pragnących doskonalić znajomość języka angielskiego w aspekcie związanym z pracą zawodową.
Spis treści
Book 1: Parts of a Restaurant, Tabletop Items, Food Service Equipment, The Kitchen 1, The Kitchen 2, Meals, Restaurants 1, Restaurants 2, Fast Food, Catering, Delivery, Fine Dining, Reservations, Taking Orders, Payment, Glossary.
Book 2: Food Service Staff, Types of Menus, Menu Pricing Styles, Purchasing Orders, Inventory and Storage, Preparing Fruits and Vegetables, Preparing Meats, Preparing Seafood, Preparing Dairy Products, Preparing Baked Goods, Preparing Desserts, Beverages, The Bar, Customer Service, Customer Complaints, Glossary.
Book 3: Opening Operations, Sanitation, Safety, Order Entry Service, Closing Operations, Nutrition, Special Diets, Management, Marketing, Increasing Sales, Standard Recipes and Cost, Menu Pricing, Accounting 1: Income Statements, Accounting 2: Balance Sheets, Career Options, Glossary.
Najważniejsze cechy
szeroki wybór aktualnych tekstów dotyczących zagadnień związanych z gastronomią;
realistyczne dialogi;
45 rozdziałów zawierających materiał rozwijający umiejętność rozumienia tekstów mówionych i pisanych;
ćwiczenia doskonalące umiejętność mówienia i pisania;
ponad 400 słów i zwrotów;
słownik angielsko-angielski objaśniający słownictwo zawodowe;
przejrzysta i łatwa do wprowadzenia na lekcjach struktura materiału językowego.
Liczba stron: 40
Format (wymiary): 21.0x29.0cm
ISBN: 9781471520259