Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
69,99 zł
od 35,09 zł w Klubie Mola Książkowego
Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)
Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki. Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki 100 autentycznym, prostym przepisom, bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja. Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują: Domowy bibimbap Zupa lodowa z wodorostami Pikantna zupa z wołowiny z warzywami Roladki z dorsza Ragout z kimchi Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu... Jina Jung
Liczba stron: 224
Rok wydania: 2024
Tłumacz: Dywan Agnieszka
Format (wymiary): 16.5x23.5cm
ISBN: 9788324094929
Wydanie: 1