Jak smakuje rok - Molik Marcin - książka

Jak smakuje rok książka papierowa

Marcin Molik

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi dla zakupu od 50,00 zł)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy

39,90 zł
od 20,00 zł w Klubie Mola Książkowego

-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
Opis

Pory roku są bardzo różne, i różne są nasze preferencje. Czy łatwo jest odpowiedzieć na pytanie, którą porę roku lubimy najbardziej?
A jeśli już – czy pamiętamy wówczas, że na naszą ocenę pory roku wpływa także to, co możemy wówczas zjeść?
Książka „Jak smakuje rok. Wiosna. Lato. Jesień. Zima” pomoże Ci jeszcze bardziej cieszyć się z tego, co oferuje natura.
Szef kuchni, Marcin Molik przygotował, zgodnie ze wskazówkami dietetyków, przepisy uwzględniające zmienność pór roku oraz dostępność świeżych produktów.
Wiosną i latem najbardziej bowiem potrzebujemy świeżych warzyw i owoców, a jesienią i zimą przysmaków, które nas ogrzeją, wzmocnią odporność oraz uzupełnią niedobory witamin. Korzystajmy zatem z naszych rodzimych warzyw i owoców, kasz, zbóż, roślin strączkowych i naturalnych przypraw. Można z nich ugotować prawie wszystko – na każdą porę dnia i na każdą okazję. Łącząc je ze ogólnie dostępnymi składnikami, nie tylko wywodzącymi się z tradycyjnej kuchni polskiej, zapewniają zupełnie nowe smaki i potrawy,
W ponad 100 przepisach znajdziemy między innymi dania przygotowane z wykorzystaniem wiosennego jarmużu i rzodkiewki, letniego bobu i kwiatów cukinii, jesiennych grzybów i dyni. Zima też będzie obfitować w smaki… kasz, żurawiny i marchewki. Z nich można przygotować wszystko – nawet coś na deser!
O autorze:
O Marcinie Moliku współpracownicy mówią, że gotowanie ma we krwi. Wyjątkowy znawca kuchni polskiej i kuchni fusion. Łamacz przepisów i poszukiwacz nowych dróg kulinarnych. O kuchni mówi w sposób prosty, przepisy objaśnia, dając również wskazówki do poszukiwania własnych smaków.
Konsultacje:
Katarzyna Błażejewska-Stuhr – dietetyczka, psychodietetyczka. Uwielbia smaczne i świeże produkty sezonowe. Propagatorka idei, że jeść można prawie wszystko, byleby z umiarem. Jedna z założycielek grupy dietetyczek „kobiety bez diety”. Prowadzi audycję „ Z gruszki i z pietruszki” w Radio Kolor.
Aleksandra Błędowska – absolwentka dietetyki, promotorka zdrowego stylu życia, smacznego, a zarazem racjonalnego jedzenia. Gotuje z pasją tak, aby podczas przygotowania potraw zachować jak najwięcej potrzebnych nam składników. Aby to, co świeże nie straciło smaku, zapachu, aby było po prostu zdrowe i smaczne.

Liczba stron: 272

Format (wymiary): 16.5x22.0cm

ISBN: 9788381321211

Wydanie: 1

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.