Polak NieNażarty - Molska Gosia - książka

Polak NieNażarty książka papierowa

Molska Gosia

0,0

Dostawa: od 6,99 zł (darmowa dostawa z abonamentem Legimi)

Czas wysyłki: 1-2 dni robocze + czas dostawy


-50%
Zbieraj punkty w Klubie Mola Książkowego i kupuj ebooki, audiobooki oraz książki papierowe do 50% taniej.
Dowiedz się więcej.
Opis

Polak NieNażarty to solidny kawał opowieści o polskiej kuchni oraz spora garść przepisów
Z podróży po Polsce i świecie często przywozimy wspomnienia potraw. Smakujemy doskonałe dania, których nigdy wcześniej nie mieliśmy okazji poznać. Chwalimy też często kuchnię obcych krajów, nie znając własnych kulinarnych tradycji.
Książka autorstwa Gosi Molskiej to nowoczesne i atrakcyjne kompendium polskiej kuchni wzbogacone o kilkadziesiąt sprawdzonych przepisów.
Autorka obszernie (choć z przymrużeniem oka) przybliża w niej, m.in. kuchnię mniejszości narodowych oraz regionalne produkty, opowiada o polskich kultowych słodyczach i najsłynniejszych bazarach. Znalazły się tu również ciekawostki o historii polskiej kuchni, kulinarne anegdoty, felietony o niezwykłych ludziach tworzących smakowite polskie specjały, rozmowy z szefami kuchni i kulinarnymi gwiazdami. W książce nie brakuje też rozrywki, która będzie pretekstem do zabawy dla całej rodziny, jak krzyżówka, kulinarny quiz oraz gra planszowa.
Polak NieNażarty to obowiązkowa pozycja na półce każdego, kto lubi dobrze… skonsumować.
Gosia Molska - dziennikarka i podróżniczka kulinarna, producent kreatywny, scenarzystka i konsultantka kulinarnych show.
W TVP występowała w roli jurora w programie „Bake Off Ale Ciacho”, jest gospodynią programu „Polska Molskiej”, regularnie gotuje i prowadzi reportaże podróżniczo-kulinarne w „Pytaniu na Śniadanie”. W stacji KUCHNIA+ prowadziła autorskie programy „Babeczki” (z Hanną Szymanderską jako współprowadzącą) i serię „Po-Smak Świata”.
Stworzyła kilkanaście formatów kulinarnych (m.in. „Łapetyt” z Grzegorzem Łapanowskim). Jako konsultant kulinarny pracowała przy wielu programach, m.in. „MasterChef”, „Top Chef”, „Hell’s Kitchen”.
Jej największą pasją są podróże, a kulinaria traktuje jako podstawowy element życia, pozwalający zrozumieć inne kultury.

Liczba stron: 260

Format (wymiary): 22.5x28.7

ISBN: 9788365456960

Wydanie: 1

Oceny
0,0
0
0
0
0
0
Więcej informacji
Więcej informacji
Legimi nie weryfikuje, czy opinie pochodzą od konsumentów, którzy nabyli lub czytali/słuchali daną pozycję, ale usuwa fałszywe opinie, jeśli je wykryje.