1,50 zł
Koktajle dodają energii, dostarczają składników odżywczych, można je tworzyć z ulubionych składników na wiele sposobów. A co jeszcze jest ważne? Że są one teraz modne. Większość chce się przestawić na zdrowy tryb życia, spożywając owoce i warzywa. Właśnie w formie koktajli, są one bardzo smaczne i orzeźwiające. Zamieszczone w tej książce przepisy pozwalają cieszyć się wspaniałym smakiem oraz doskonałym, odżywczym działaniem najróżniejszych owoców i warzyw. Smaczne, niewymagające dużych nakładów energii czy finansów, dostarczające konkretnych składników do naszej diety — wszystkie zalety koktajli zostały ujęte w tych kilkanaście przepisów.
Ebooka przeczytasz w aplikacjach Legimi lub dowolnej aplikacji obsługującej format:
Liczba stron: 4
wielu autorów „Koktajle
Przygotuj to sam!”
Copyright © by wielu autorów, 2017
Copyright © by Wydawnictwo Psychoskok Sp. z o.o. 2017
Zabrania się rozpowszechniania, kopiowania
lub edytowania tego dokumentu, pliku
lub jego części bez wyraźnej zgody wydawnictwa.
Skład: Chmielewski Łukasz
Projekt okładki: Wydawnictwo Psychoskok Sp. z o.o.
Konin, 2017
ISBN: 978-83-8119-070-1
Wydawnictwo Psychoskok sp. z o.o.
ul. Spółdzielców 3, pok. 325, 62-510 Konin
tel. (63) 242 02 02, kom. 695-943-706
http://www.psychoskok.pl/ e-mail:[email protected]
Składniki:
— 250 ml mleka
— 3-4 łyżki płatków owsianych
— 1 banan
— łyżeczka miodu
— łyżeczka kawy zbożowej lub kawy rozpuszczalnej
— szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Do naczynia, w którym będziesz miksować koktajl wsyp płatki owsiane i zalej 100 ml mleka, odstaw na około 15 minut. Po tym czasie do naczynia dodaj kawę, cynamon, miód i połamanego lub pokrojonego na kawałki banana i dokładnie zmiksuj blenderem. Dodaj resztę mleka i wymieszaj. Gotowe!
Składniki:
— 2 duże plastry arbuza
— 1 małe mango
— 3 łyżki rzeżuchy
Przygotowanie:
1. Mango obieramy i kroimy drobno.
2. Łyżką wybieramy miąższ z arbuza.
3. Owoce miksujemy.
4. Na końcu dodajemy posiekaną rzeżuchę. Można do smaku dodać odrobinę miodu.
Składniki:
— 1 bardzo dojrzały banan.
— 3-4 daktyle Mejool.
— ok. 200 ml mleka migdałowego.
— 1 łyżeczka ciemnego organicznego kakao.
Przygotowanie:
1. Banana obrać, pokroić na kilka kawałków.
2. Daktyle wypestkować i z grubsza posiekać.
3. Do wysokiego naczynia dodać banany, daktyle, kakao i mleko i zmiksować na gładką masę.
Wydawnictwo Psychoskok