Uzyskaj dostęp do tej i ponad 250000 książek od 14,99 zł miesięcznie
12 osób interesuje się tą książką
Agnieszka Józefowicz-Giesak twórczyni kanału na YouTube Tłuste Gary i bloga www.tlustegary.pl przedstawia kolejną książkę kucharską „KETO przepisy w 15 minut”.
Nie masz czasu na gotowanie? Nie chcesz znów zastanawiać się co dziś zjeść?
Już nie musisz szukać.
Z tym ebookiem nauczysz się przygotowywać szybkie i pyszne:
śniadania,
obiady,
sałatki
lekkie desery
Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie!
Ebook zawiera:
- 26 przepisów, które można przygotować bez nabiału
- wartości odżywcze i kaloryczność wszystkich dań
- przykładowy jadłospis jak komponować posiłki
Przepisy:
- z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców
- bez użycia słodzików
- bez specjalistycznego sprzętu kuchennego
30 kwadransowych przepisów!
Smacznie i szybko
Ebooka przeczytasz w aplikacjach Legimi na:
Liczba stron: 18
Odsłuch ebooka (TTS) dostepny w abonamencie „ebooki+audiobooki bez limitu” w aplikacjach Legimi na:
© Agnieszka Józefowicz-Giesak, 2022
Nie masz czasu na gotowanie? Nie chcesz znów zastanawiać się co dziś zjeść?
Już nie musisz szukać. Z tą książką nauczysz się przygotowywać szybkie i pyszne śniadania, obiady, sałatki a także lekkie desery. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie.
A dodatkowo książka zawiera:
— 26 przepisów, które można przygotować również bez nabiału
— wartości odżywcze i kaloryczność wszystkich dań
— przykładowy jadłospis
— przepisy bez użycia słodzików
30 kwadransowych przepisów
ISBN 978-83-8273-869-8
Książka powstała w inteligentnym systemie wydawniczym Ridero
Pamiętaj, że dieta jest dla nas, a nie my dla diety.
Obserwujemy swój organizm i modyfikujmy sposób jedzenia tak, aby czuć się dobrze.
Przygotowanie: 5 minut
Smażenie/ gotowanie: 10 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
100g boczku
mała papryka ok 50g
3 pieczarki ok 50g
6 jajek
sól, pieprz
2 łyżki szczypiorku
Na patelni podsmaż boczek. Gdy będzie gotowy zdejmij na talerz. Na pozostałym tłuszczu podsmaż pokrojoną paprykę oraz pieczarki.
W osobnym naczyniu roztrzep jajka z solą i pieprzem. Wlej na patelnię i dodaj połowę usmażonego boczku oraz szczypiorku.
Rada: Jajecznicę możesz również posypać dowolnym serem.
Przybliżona wartość odżywcza na 1 porcję:
Kcal 431
Białko: 30g
Tłuszcz: 32g
Węglowodany:4g
Węglowodany netto:3g
Przygotowanie: 3 minuty
Smażenie/ gotowanie: 12 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
4 jajka
4 łyżki śmietany 30% lub wody
4 plastry szynki
2 garście sera Cheddar
sól, pieprz
2 łyżki masła klarowanego/ smalcu/ oleju kokosowego
2 łyżki koperku
mała papryka ok 50g